ELECTROCARDIOGNOSIS
Sistem cu surse deschise pentru electrocardiografie ambulatorie (tip Holter).

Sistemul ECGNOSIS-2100 este format dintr-un aparat portabil, care se conecteaza la toracele pacientului prin 3-5 electrozi si înregistrează o electrocardiogramă cu o durată de până la 24 de ore. Apoi, aparatul se cuplează la o stație de prelucrare în care înregistrarea este transferată și apoi prelucrată cu un sistem software de analiză.

Monitorul portabil este dotat cu un set de acumulatori interni care se reîncarcă automat în paralel cu transferul înregistrării în stația de prelucrare, astfel încât nu trebuie cumpărat un set de baterii pentru fiecare înregistrare.

Sistemul de analiză a electrocardiogramei de 24 de ore construieste diagrame ale evoluției unor parametri ECG cum ar fi intervalul R-R care asistă aprecierea unor trasaturi diagnostice de către medic, acesta urmând să formuleze diagnosticul final.

Toate componentele sistemului ECGNOSIS-2100--sursele programelor de analiză și a programelor `firmware' din aparat, schemele și documentațiile de construcție a aparatelor--pot fi reproduse și aplicate (pentru producția de aparate identice sau similare) fără plata de taxe de licență.

Deși plata unor taxe de licență nu este necesară, autorii păstrează toate drepturile intelectuale asupra sistemului și există alte restricții în aplicarea acestuia. Pe scurt, aceste restricții constau în: (1) obligativitatea de a menționa faptul că sistemul produs este ECGNOSIS-2100 sau Electrocardiognosis, eventual modificat; (2) obligativitatea ca, în cazul în care utilizatorul distribuie aparate sau software derivate din ECGNOSIS-2100 să le distribuie împreună cu sursele și schemele ECGNOSIS-2100 și cu modificările făcute.

Utilizatorii ECGNOSIS acceptă implicit că autorii nu oferă odată cu licența gratuită nici un fel de garanție privind funcționalitatea sau performanțele sistemului.

Autori: ing Radu Corlan, ing Marius Seritan, dr Alexandru Dan Corlan.

*

Descărcați:
electrocardiognosis-3183.tgz

Acest sistem a funcționat multă vreme pe sisteme MS-DOS sau Linux+svgalib. Recent l-am adaptat să ruleze pe sisteme Linux cu X-Window. Pentru a compila programul mai aveți nevoie de următoarele pachete software (toate cu surse deschise):

ILFIVE
WIPORT
grx
GSL

*

Exemple de ecrane din programul de analiză:

ecranul principal
ecranul principal
analiza de unda P
analiza de unda P
variabilitatea de ritm sinusal
variabilitate de ritm sinusal
diagrama Poincare
diagrama Poincare
[publicatii cu ecgnosis] [english version] [literature on digital ECG]


[Runs in Linux] [Copyright (c) 2004 A.D.Corlan]